Chirurgie dentara

Clinica noastră vă oferă o gamă largă de servicii medicale

  1. Realizarea extracţiilor complicate (molari de minte, dinţi incluşi). Un dinte compromis poate constitui un focar de infecție la nivelul organismului uman; astfel, extracţia dentară poate fi considerată o manoperă de necesitate având drept scop prevenirea dezvoltării infecției;
  2. Efectuare rezecţiilor apicale. În urma acestei proceduri se va îndepărta vârful rădăcinii dintelui. Fiind însă păstrată porţiunea de rădăcină sănătoasă, dintele va putea fi astfel restaurat şi chiar inclus într-o viitoare lucrare protetică;
  3. Îndepărtarea chisturilor radiculare;
  4. Odontectomii;
  5. Chistectomii;
  6. Chirurgie parodontală;
  7. Chirurgie plastică gingivală;
  8. Frenectomie – presupune îndepărtarea frenului lingual median, atunci când acesta afectează viața cotidiană a pacienților în mod negativ.
chirurgie dentara

Extracția dentară 

Aceasta reprezintă manopera terapeutică de îndepărtare a unui dinte de pe arcadă, folosind instrumentar şi tehnici specifice. Extracția dentară este o intervenție de necesitate, la care se recurge de obicei atunci când metodele terapeutice conservatoare nu au indicație sau nu au dat rezultate.

 

Tratamente de implantologie: implant dentar și alte tipuri de intervenții

Implantologia reprezintă ramura stomatologiei care are ca rol principal rezolvarea tuturor problemelor legate de dinții lipsa. Implantologia presupune gingii sănătoase cu o structura osoara ideală pentru un susținerea implantului. În momentul în care optăm pentru înlocuirea dintelui cu un implant, procesul acesta poate fi de o zi. Firește, totul diferă în funcție de propriile nevoi!

  • Inserarea implantului dentar (indiferent de număr);
  • Adiție de os
  • Ridicarea sinusurilor (sinus lifting)

 

Tratamente si interventii ortodontice

Intervențiile ortodontice se referă la extracția dinților pentru rezultatul pozitiv al unui tratament ortodontic în cazurile de inghesuiri dentare pentru a face spațiu dinților. În felul acesta, dintîi se vor remodela pe arcadă dentară.

 

Tratamente parodontale

  • Înlăturarea chisturilor parodontale;
  • Chiuretajul subgingival (câmp închis și câmp deschis);
  • Îndepărtarea pungilor și a abceselor.

Etapele unei intervenții chirurgicale

Stabilirea diagnosticului

Diagnosticul este stabilit de către medic care analizează în amănunt dosarul cu investigații pe care pacientul le-a pregătit pentru intervenția chirurgicală. Toate aceste detalii sunt foarte importante, de aceea trebuie să fie luate în calcul așa cum se cuvine!

Pregatirea înainte de interventia chirurgicala

Înainte de intervenția chirurgicală, medicul specialist în domeniu este cea care va parcurge alături de pacient, întregul protocol de chirurgie locală. În felul acesta se asigura o bună desfășurare a procesului.
În funcție de cât de complicată este intervenția chirurgicală sau de istoricul tău, e posibil să fii nevoit să iei antibiotice înainte de tratament, sau chiar un regim alimentar pe care să-l începi cu o seară înainte de acest tip de intervenție.Cei care suferă de diabet sau hipertensiune vor fi monitorizați extrem de atenți de echipa specializată pentru evitarea complicațiilor!

Este necesara efectuarea analizelor suplimentare inainte de operatie?

Analizele suplimentare sunt necesare în cazul în care echipa specializată în domeniu recomandă acest lucru. Este esențial să existe în fișa medicală toate suplimentele și medicamentele pe care le folosești.
Înainte de a opta pentru tratamentul cu implant dentar, medicul specialist are nevoie de informații clare cu privire la starea de sănătate orală dar și generală a pacientului. Aceste analize aprofundate au rolul de a analiză varianta cea mai bună și de a înlătura orice risc pentru intervenția chirurgicală, așa cum este firesc.

Recomandări pentru ziua intervenției

Durata intervenției poate dura până la câteva ore, în funcție de complexitate și de materialul biologic al pacientului. Pacientul este monitorizat cu mare atenție în timpul procesului, echipa medicală și medicul specialist în anestezie fiind aproape de pacient, dar și aparatură digitală de ultima generație.

Anestezia: lucruri pe care trebuie sa le cunoști

Există mai multe tipuri de anestezie dentară pe care ar trebui să le cunoști: Anestezia locală și anestezia prin injectare. Tipul anesteziei se stabilește în funcție de fiecare pacient în parte.

Etapa post-operatorie

Fiecare intervenție chirurgicală necesită o perioada mai mult sau mai puțin lungă de recuperare. În această perioada, pacientul trebuie să respecte toate indicațiile și recomandările medicului specialist în domeniu, astfel încât să nu apară nici o complicație ulterioară. De asemenea, dacă pacientul a ales sedare, este recomandat că acesta să nu conducă după această intervenție.
Se aplică gheață pe obraz în orele imediate după operație pentru anti-inflamare.

Recuperarea de dupa operatie

Este important să nu consumi băuturi reci sau să nu mănânci până în momentul în care dispare în totalitate efectul local al anesteziei. De asemenea, evita băuturile și alimente fierbinți în prima zi de după operație. Încearcă să nu deranjezi zona afectată cu degetele, iar în primele 48 h să nu faci nicio activitate sportivă intensă, cum ar fi alergatul sau alte exerciții.
Evita să cureți locul intervenției chirurgicale în primele zilei de după operație și urmează cu atenție sfaturile oferite de medicul specialist în acest domeniu.
Nu este recomandat nici după operație și nici în general consumul de alcool și fumatul. Toate acestea duc la dificultăți în vindecarea țesuturilor, de aceea este indicat să acorzi o atenție deosebită recuperării tale de după operație.