Implantologie

Implantologia dentara a revolutionat stomatologia si protetica dentara in special. Acest domeniu, relativ nou, a dat stomatologiei incepand cu anii ’80 o noua dimensiune. Fiabile si riguroase, tehnicile si procedeele noi din implantologie au evoluat rapid, ocupand azi un rol important in elaborarea planului terapeutic pentru restaurarea protetica a diferitelor forme de edentatie.

Despre Implantologie

 • Este cel mai bun si mai sigur tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa
 • 10-15 minute pentru plasare implantului cu ANESTEZIE LOCALA;
 • Perioada de vindecare cu LUCRARE PROVIZORIE;
 • 2-6 luni pana la lucrarea definitiva;
 • NU EXISTA “RESPINGERE” – Titanul chirurgical este la fel ca la o proteza de sold sau genunchi, unde nu se pune problema de respingere.

Implantul dentar, o soluție eficientă și modernă

Un implant dentar reprezintă, la ora actuală, soluția optimă de înlocuire a dinților lipsă, excelând atât la capitolul durabilitate, cât și la capitolul confort. Pentru pacienții care se confruntă cu problema edentației (pierderea parțială sau totală a danturii), Clinica de Stomatologie BRdent oferă tehnologii avansate de implanturi dentare, astfel încât zâmbetul să fie reconstruit într-un timp record. Te așteptăm în clinica noastra din Bucuresti.

Un implant dentar are rolul de a reda aspectul estetic și funcțional similar dinților naturali, devenind un tratament de elecție pentru redobândirea unei masticații eficiente și a unui aspect plăcut. Tratamentul cu implanturi dentare înlocuiește cu succes proteza dentară mobilă cu care eram obișnuiți până nu demult.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical sub forma unui surub care înlocuiește un dinte lipsă. Pe el se vor înșuruba ulterior coroanele dentare, care reprezintă cea mai avansată formă de protetică dentară. Cu o durată de viață superioară oricărei alte proteze dentare, tratamentul cu implanturi dentare reprezintă o investiție inteligentă, pe termen lung, pe care fiecare pacient care se confruntă cu lipsa parțială sau totală a danturii merită să o facă.

Structural, un implant dentar este compus din două elemente principale:

 • componenta intraosoasă, care înlocuiește rădăcina dintelui natural;
 • componenta supraosoasă, partea vizibilă a implantului, care va asigura estetica și funcționalitatea dintelui artificial.

Segmentul intraosos are forma unui șurub, fiind confecționat dintr-un material perfect biocompatibil: titan de puritate înaltă sau dintr-un aliaj special de titan și zirconiu. În cazul implanturilor dentare, vindecarea este rapidă și intervenția chirurgicală este minim invazivă.

La suprafață, implantul prezintă un bont protetic care permite instalarea componentei protetice (dinții pe implant). În funcție de nevoile tale și de numărul de dinți lipsă, se poate monta fie o coroană dentară (pacientul are un singur dinte lipsă), fie o punte dentară sau o întreagă arcadă.

Atunci când pierdem un dinte sau mai mulți dinți ce nu au fost tratați la timp, metoda minim invazivă de a proteza breșa dentară (spațiul rămas în urma pierderii dinților) este implantul dentar.

Avantajele majore ale implantului

  • Păstrarea dinților învecinați intacți, fără ca aceștia să mai necesite șlefuire pentru realizarea unor lucrări.
  • Pe lângă beneficiul evident de a înlocui un dinte lipsă, implantul dentar are avantajul de a stopa pierderea de masă osoasă (osul nu se mai resoarbe/atrofiază și este stimulat funcțional) și de a preveni alterarea profilului feței cauzat de pierderea osoasă. Acesta reprezintă probabil cea mai mare realizare față de metodele tradiționale (cum ar fi punțile dentare convenționale) care ignoră acest aspect.
  • Majoritatea lucrărilor dentare – cum ar fi puntea dentară, proteza dentară, coroane și fațete dentare -, sunt soluții temporare, pe când un implant dentar poate rezista o viață întreagă dacă este îngrijit corespunzător.
  • Aspectul și confortul asociate implanturilor dentare sunt excelente.
  • În multe cazuri, implantul dentar reprezintă singura soluție pentru o lucrare fixă.
  • Implanturile dentare sunt excelent acceptate de către organism, fiind din titan.
  • Implantul dentar sporește calitatea vieții sociale, crește încrederea în propria persoană, prin confortul psihologic oferit.

  Un implant dentar este, în mod cert, o investiție de viitor în calitatea vieții.